Translate

Цената на биткойн пада до $ 4300, какво следва: фактори и тенденции

След достигането на нов връх на цена от $ 4,975 само преди два дни, цената на Bitcoin намаля до около $ 4,350.

Много анализатори, включително главният редактор на финансовото бюро на Welt Holger Zschaepitz, приписват спада в цената на Bitcoin до неотдавнашните репресии на Китай по отношение на първоначалните предложения за монети (ICO)

SegWit  магията работи ли още?
През изминалата седмица изтъкнати финансови анализатори като RT's Max Keizer прогнозираха, че цената на Bitcoin ще се увеличи с експоненциален темп, като се има предвид успешната интеграция на комерсиалната математическа способност на Bitcoin Core Developer и размера на мащаба Segregated Witness (SegWit).

Чрез SegWit мрежата Bitcoin вече е показала огромен напредък по отношение на мащаба, като намали средния размер на блока си до 0,8 MB, а размерът на mempool от над 140 млн. До 10 млн. Байта.

Потребителите на Bitcoin, използващи портфейли, съвместими със SegWit, като Trezor и Ledger, се очаква да получат значително по-ниски такси, със среден спад от около 35%.

Андреас Антонопулос, широко признат експерт по Bitcoin и сигурност, отбеляза, че такса от 0,34 щ.д. е достатъчна, за да изпрати сделка на служител и да го включи в първия блок.

Това означава, че със SegWit, Антонопулос и много други потребители могат да изпращат транзакции, които са потвърдени за минути, с такса по-малка от $ 0.5.

На 1 септември Keizer промени междинната си ценова цел от $ 5 000 на $ 10 000, тъй като показателите за инерция на Bitcoin демонстрират трайна тенденция на нарастване за средносрочния период.

Още повече, че по отношение на развитието, особено приемането на SegWit и въвеждането на приложения, базирани на Lightning Network, има много причини анализаторите да бъдат изключително оптимистични за Bitcoin.

Тук идва Китай
Въпреки това, в средносрочен план, Bitcoin най-вероятно ще надхвърли други криптополучения, фиатски валути и активи драстично.

Ако успее да възстанови своята скорошна незначителна корекция, причинена от PBoC и репресиите на китайското правителство по отношение на ICO, това може да доведе до още един силен митинг и да пробие знака от $ 5,000.

Както обяснява Кейзер, $ 5 000 и дори $ 10 000 се виждат поради огромното развитие и активност около мрежата Bitcoin.

Освен това Бриан Кели от CNBC, Keizer и създателя на Litecoin Charlie Lee подчертаха значението на Bitcoin за традиционните инвеститори и традиционния финансов сектор като активи на сигурно убежище.

С напрежението между Северна Корея, САЩ, Южна Корея, Япония и Китай нараства бързо, търсенето на Bitcoin вероятно ще се покачи през следващите седмици.

Също така, съоснователят на Jihan Wu, Bitmain, който има значително влияние върху китайската минна промишленост, отбеляза, че Bitcoin все още е законно в Китай и неговата законност не е и няма да се промени поради правителственото разследване на местния пазар на ICO.



Източник:https://cointelegraph.com/

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes